Wednesday, December 09, 2009

Helt riktig å skrinlegge EM-søknad.

Den norsk-svenske søknaden om Fotball-EM 2016 skrinlegges. Det er etter min mening helt riktig. Spørsmålet er om det noengang var riktig å søke. Jeg har ihvertfall aldri blitt overbevist av fotballpresident Sondre Kåfjords talegaver. Av flere grunner.

For det første er ikke Kåfjord mye til taler. For det andre hadde jeg store problemer med å tro på et Fotball-EM i Norge, gitt de infrastrukturmessige og logistiske utfordringene som følger med slikt arrangement. Trygve Hegnar karakteriserte Kåfjords plan som en røverhistorie, i og med at betingelsene for arrangementet er en million tilskuere og Norge har 150 000 overnattingsplasser. Det er et regnestykke som kun fotballforbundet og Sondre Kåfjord får til å gå opp. Noe også den eksterne rapporten påpeker.

Skal vi delta i EM i 2016 må vi nok kvalifisere oss gjennom god fotball - noen snarvei som vertsnasjon blir nok forbeholdt andre.

2 comments:

Yosh said...

Det verste var vel hvordan de avfeide problemet med overnatting ved å rett og slett nekte å prate om det.

Forøvrig, med 24 plasser i EM og 53 nasjoner i UEFA (+ kanskje Kosovo kommer med innen da?) burde det vel gå an å få en av de 23 ledige. 8 grupper hvor top3 (minus den dårligste tre'eren) går til Euro2016 er da absolutt oppnålig.

Problemet er vel hva vi skal gjøre når vi kommer der. Norge er jo gjerne "verst når det gjelder", enten det er play-off eller mesterskap. vår stolte historie er 4 gode kvalifiseringer på 90-tallet og et par privatlandskamper. Samt Englandskampen i '81 og bronselaget da.

Frykter et landslag som kommer hjem fra Frankrike i 2016 med 1 poeng jeg...

Eirik Løkke said...

La oss nå først kommer der :) - til mesterskapet altså!