Wednesday, September 06, 2006

"Jeg har ikke akkurat tenkt så langt" forslagene til Frp forsetter!

I sommer foreslo FRP- politiker Odd Djøseland homofrie strender, akkurat hvordan dette skulle tenkes gjennomført hadde godeste Djøseland ikke noe godt svar på. Eller med hans ord: ”Jeg har ikke akkurat tenkt så langt”, hvilket på mange måter oppsummerer FRPs politikk.

Hva innvandringspolitisk talsmann i FRP Per Willy Amundsen (i bildet) har tenkt på når han i Nettavisen foreslår at innvandrere aldri skal kunne få statsborgerskap vites ikke, men særlig langt kan det ikke være.

Eller?

Det kan jo tenkes at forslaget er veldig gjennomtenkt og at man på nytt appellerer til fremmedfiendtlige (eller idiotsegmentet) grupperinger. Skjønt, Amundsen virker jo ikke å være den skarpeste kniven i skuffen. Uansett årsak er forslaget hinsides enhver fornuft og ikke minst moralsk forkastelig.

Hva med å gi forslaget tilbakevirkende kraft? Alle nordmenn som har forferdre (hvilket vil si omtrent alle) kan risikere å miste statsborgerskapet. Dette gjelder selvsagt også Kong Harald, hvilket er barn av to utenlandsk fødte foreldre.

FRPs kultursyn, hvilket følger av forslaget, er så tilbakestående at det mangler adekvate begrep. Ideen om statsborgerskap knyttet opp mot kulturell homogenitet (hva nå enn det er) er avleggs, og ikke aktuelt i en globalisert verden. Dessuten er det ingen kultur som forblir upåvirket av andre kulturer, ei heller den norske. Munch, Ibsen hentet alle sin inspirasjon utenfor Norge, dagens samtidskunstnere og kulturpersonligheter gjør det samme.

Når blir en nordmann norsk? Når en har fått statsborgerskap? Når han eller hun har gått skitur uten å falle? Burde i så fall John Carew aldri tillattes å spille fotball på det norske landslaget? Og hva adopterte barn? Hva med mennesker som er født i utlandet, men arbeidet og bodd i Norge over 20 år?

Kapitalismus er selv 1\4 polakk...

Forslaget i den grad det skal taes alvorlig føyer seg inn i rekken av ”Jeg har ikke akkurat tenkt så langt…”

NB! Også kommentert på Vox populi og Odd Sevje.

19 comments:

Anonymous said...

Herregud, nå må det parti rulle inn årene...

Machiavelli (No) said...

Men likevel er det slik at nyeste Gallup-ndersøkelsen for TV2 viser FrP på 30 prosent og H på 14.3.

FrP gjør helt klart mye galt, som ditt innlegg her illustrerer. Men et skrikende spørsmål melder seg:

Hva i all H er det DERE gjør galt, som kan klare å være mindre enn halvparten så store som dette dustepartiet (som er disket fra å regjere alene, uansett størrelse i valg, grunnet total inkompetanse)?!?


M

Knut Johannessen said...

Machiavelli: Jeg tror kanskje noen måneder for FrP i regjeringsposisjon vil redusere avstanden en smule.

Øyvind Strømmen said...

Av ren nysgjerrighet forresten: Snakker du polsk?

Eirik Løkke said...

Øyvind, nei jeg gjør ikke det. Ikke foreløpig ihvertfall...

Vox, En får ihvertfall håpe det. For når det gjelder fremmedfiendtlighet og rasisme så har ikke Høyre en eneste tomme å fire.

Anonymous said...

Er du fire polakker, eller mente du 1/4 (= en fjerdedel) polakk? :-)

Eirik Løkke said...

Det siste :)

Kosialist said...

"I sommer foreslo FRP- politiker Odd Djøseland homofrie strender"

Nei det gjorde han faktisk ikke. Selv om dette var overskriften i media, så kom det frem i selve artikkelen at han mente det som en spøk. Det var en reaksjon på et forslag han selv mente var tåpelig, nemlig mobilfrie strender.

Som vanlig spilte media på folks enestående evne til å kun lese overskriften, og reagere ut fra dette. Det er ikke første gang media har kommet med direkte løgner i overskrift eller ingress for å fange folks oppmerksomhet.

Bluewolf said...

Å sende HM Kong Harald på første fly ut av landet, er vel noe du også støtter?
Du er jo republikaner på din hals =)

Eirik Løkke said...

Det er mulig du har rett kosialist. Men dersom Nettavisen har sitert Djøseland rett så var forslaget alvorlig ment, men med et "glimt i øye" (selv om han understreker at det er et "viss alvor") og videre svarer Djøseland at "han ikke har tenkt på hvordan forslaget skal gjennomføres".

På denne bakgrunn høres det ut som om forslaget er alvorlig ment, selv om Djøseland ikke har noen stor tro på gjennoføringsevnen.

HMK skal selvsagt ikke tvinges til å forlate landet, bare slottet :)

Anonymous said...

Du er litt for uredelig til å være en interessant blogger.

Du fremstiller noe som blir diskutert i et UTVALG i FrP som ferdigbehandlede forslag fra FrP.

Og det nettopp opprettetde utvalget ennå arbeider med saken, og ikke har tenkt ferdig, det bruker du politisk for å fremme den antisosiale narsissismen som er en annen grunn til at du gjør deg uinteressant som blogger.

Når folk stemmer FrP, så er det ikke fordi FrP-erne er dumme og uskolerte fjold. Det blir litt for gymnasialt-umodens å skulle ta FrPs stortingsrepresentanter har bedre utdanning enn andre partiers representanter.

Men nå har jo jeg prøvd å snakke fornuft med deg før uten at det har hjulpet. Så det hjelper vel ikke denne gangen heller.

Men du skulle heller prøv deg med politiske analyser det er noe hold i, og slutte å oppføre deg som en forvokst skoleelev.

Eirik Løkke said...

Apropos uredelighet. Kan du peke på en eneste plass i innlegget hvor jeg skriver at dette er et ferdigbehandlet forslag fra FRP? Det jeg skriver er at dette er et forslag fra P.W. Amundsen, leder av det nevnte utvalget. hvilket det vitterlig er.

Hvis du tviler kan du logge deg inn på NRK nettradio og høre hva "innvandringspolitisk talsmann" Amundsen selv sier. Det er virkelig skremmende å høre på. Han gjentar selv at dette er et forslag han kommer med, og prøver til og med å argumentere for det, hvilket er bakgrunn for at jeg blogger et innlegg om det.

Det som hjelper kjære Dumskapens Akse er å presentere argumenter, hvilket igjen forusetter innsikt, i det minste etterettelighet. Så lenge du mangler begge deler, så er det ikke så stor fare for at jeg kommer til å høre på den "fornuft" du predikerer.

Mulig det, samt min antisosiale narsissisme(!) gjør meg til en uinteressant blogger. Det kan jeg leve med, heller det enn uetterettelighet.

Anonymous said...

Nå var det jo nettopp din etterrettelighet som gjør deg uinteressant. At du ikke vil se det selv, det kan jeg jo forstå. Men problemet ditt er at etterrettelighet nettopp er noe som står deg i veien i din glupske trang til å skore billige retoriske poenger.

Du burde prøve å bli noe mer enn en dum, selvtilfreds gymnasiast av en partiarbeider.

Anonymous said...

Bare det at noen DISKUTERER et slikt forslag tyder jo på en så stor grad av umodenhet og grunnleggende mangel på innsyn i hva et samfunn er eller består av at det diskvalifiserer dem fra å kalle seg politikere. Og jeg er ikke av den typen som på død og liv skal respektere folk uansett hva de lirer ut av seg. Respekt må fortjenes, og der gjenstår det en del i FrP i hvertfall. At det er 30% som stemmer FrP er greit for meg. Det er fremdeles 70% noen lunde oppegående igjen.

Neste år kan vi ta mål av oss å prøve å lære FrP at globalisering ikke bare handler om ei strand med forfylla FrP'ere som ikke snakker spansk i Spania..

Ellers synes jeg du gjør en hederlig jobb med argumentasjonen Kapitalismus. La dumskapens okse få dundre i salaten uten for mye oppmerksomhet.

Eirik Løkke said...

Er enig med deg der Writern. Men gjør igjen oppmerksom på at dette er et de facto forslag fra Per Willy Amundsen, som han lidenskapelig forsvarer på Dagsnytt atten.

Dumskapens akse står jo fritt til å mene hva han vil, med det fordrer seriøs argumentasjon og ikke karakterisering. Så står ikke i fare for at personen får for mye oppmerksomhet fra min side.

Anonymous said...

De facto, du liksom. Du er jo såååå intelligent. Det er i alle ikke noe "de jure" forslag. Skjønner? Altså, det er ikke lagt fram noe slikt forslag om dette i Stortinget, og det er ikke vedtatt noe slikt forslag i FrP. Det er ikke et forslag som Willy Amundsen har lagt frem for Nettavisen. Det er en del av et oppslag til et utvalg i Frps som skal vurderer reglene for statsborgerskap.

At du raljerer over at forslaget ikke er gjennomtenkt, det blir jo da bare et uttrykk for narsissistiske høyrevelgeres antisosiale kamp for troen på sin egen fortreffelighet.

Du er og blir en uinteressant blogger, fordi du er mer opptatt av å skore billige retoriske poenger, enn å prøve å bli noe mer enn en dum, selvtilfreds gymnasiast av en partiarbeider.

Eirik Løkke said...

Jeg anbefaler Dumskapens Akse å høre dagsnytt atten fra samme dag.

Her kommer Ammundsen med forslaget. Her sier Ammundsen at han går inn for forslaget, det kan jo tenkes at forslaget blir stoppet av andre mer intelligente i partiet. Mulig det er antisosialt, narsissistisk etc å kommentere en representant fra Frp DE FACTO foreslå en mildt sagt lite gjennomtenkt forslag, men det kan jeg leve med.

Machiavelli (No) said...

Jeg synes det virker som om Dumskapens Akse motsier egne ord ved sin egen handling. Han kaller K for en uinteressant blogger, men er likevel en av de mest trofaste kommentatorene. Hvorfor bruke så mye tid og kalorier på noe du finner uinteressant, DA?

Dessuten føler jeg en snikende mistanke om at DA er identisk med han kroppsarbeideren som sendte inn en syrlig kritikk av K (alias Eirik Løkke) til Morgenbladet for noen få uker siden...


M

Mathias said...

Det med tilbakevirkende kraft ang. statsborgerskap er jo helt i henhold til Jean-Marie Le Pen, noe Frp prøver å distansere seg fra.