Saturday, March 03, 2007

Hva er verst?

- En grisehylende Kenneth Rasmussen eller pøbelungdom i København.

Jeg heller mot det siste.

Bildene fra København er et tragisk skue, hvor en salig blanding av pøbler, yrkesdemonstranter og destruktiv ungdom terroriserer København på en måte denne flotte byen ikke fortjener. At denne typen oppførsel kun bidrar til å undergrave de av ”aktivistene” som har et oppriktig ønske om å beholde ungdomshuset, synes ikke å påvirke demonstrantene.

Som forfatter Carsten Bleness uttalte på fredagens dagsnytt atten, så har denne ”ungdomshusgruppen” knapt produsert noe kulturelt de seneste 20 årene, tvert imot. At venstresiden i Norge like fullt er sympatisk til pøbelungdommens oppførsel er skuffende, men knapt overraskende.

Selve saken har jeg kommentert tidligere.

Politiet bør selvsagt være så tilbakeholden så overhodet mulig, men det finnes grenser for hvor tilbakeholden ordensmakten kan tillate seg å være, uten å undergrave egen troverdighet og videre respekten for demokratiske vedtak. Konsekvensen av å ikke møte pøbelungdommen med klare grenser vil få pøbelen til å tro at de kan gjøre hva de vil. Den danske justisminister Lene Espegren, har helt rett når hun sier at mange av foreldrene til pøbelungdommen har sviktet i oppdragelsen, og muligens også bør holdes økonomisk ansvarlig for vandalismen.

Tenk om denne ”engasjerte” ungdommen kunne brukt tiden sin konstruktivt. Da hadde de sannsynligvis hatt både to og tre ungdomshus, helt uten å starte krig mot politiet. Det skulle vel ikke være for mye forlangt…

2 comments:

Anonymous said...

Hadde vært utrolig morsomt med et opptak av disse berømelige grisehylene

HankRearden said...

De fikk vel etter hva jeg har fått med meg tilbud om å kjøpe et nytt ungdomshus, men det ville de ikke. De måtte belalt det med penger vet dere, og det er jo mot disse folkas ideologiske overbevisning. Så nå er det gamle revet i steden... Vanvittig konsktruktiv oppførsel ja, men det er jo noe som alltid har kjennetegnet ytre-venstre.