Friday, October 03, 2008

Biden vs Palin - en oppsummerende kommentar

Aldri før i USAs historie har det vært knyttet så stor spenning til en visepresidentdebatt, som debatten mellom Joe Biden og Sarah Palin, som nå nettopp er avsluttet.

At Joe Biden gav et mer solid inntrykk var både forventet - og riktig etter min mening. Forvetningene til Palin var svært lave etter siste tids mediaopptredener. Nettopp de lave forventningene var også det som gjorde at Palin kom veldig bra fra denne debatten.

Begge kandidatene og Palin i særdeleshet hjalp sine respektive presidentkandidater i betydning at de ikke sa noe som skadet dem.

Biden maktet å holde seg i skinnnet og falt ikke hen til å bli nedlatende eller arrogant. Biden kan utenrikspolitikk og viste det til det fulle. Sarah Palin manglet en del på substans. Noe annet hadde vært svært overraskende. Hun tok en del igjen i form. Og jeg tror hun resonnerer veldig, veldig bra hos gjennomsnittlige amerikanere og kvinner spesielt, med sine kvikke, morsomme og positive bemerkninger.

Jeg tror det spesielle med denne debatten er at den kommer til å bli glemt veldig raskt, både pågrunn av at ingenting spesielt ble sagt og fordi fokus er på finanskrisen og kongressens behandling av denne.

Akkurat det tror jeg Sarah Palin og John McCain er mest glad for.

No comments: