Thursday, August 28, 2008

Live from Washington D.C

Skulle selvfolgelig ha oppdatert mer paa bloggen under min reise i USA og saerlig fra D.C. For politisk interesserte (eller NEARDS om du vil) saa er denne byen en sann oase.

Sammen med Martin Skarra aka Den sunne fornuft har jeg saa langt besokt Supreme Court, White House, Capitol Hill (hvor denne bloggpost skrives fra), National Archives (Grunnloven, uavhengighetserklaeringen + masse, masse mer) og sett D.C fra toppen av Washington Monument.

Vi bor hos Aric Nesbitt, han jobber som Staff for kongressmann Tim Walberg, republikaner fra Michigan. Jeg motte Aric da han studerte paa NHH, og vi ble ganske gode venner. Aric hadde presentasjon for Studentersamfunnet i Bergen i 04 paa valgdagen da Bush (til stor skuffelse for publikum) ble gjenvalgt. I tillegg til at Aric er utrolig hyggelig, er han ogsaa veldig kunnskapsrik og har et enormt nettverk av personer vi kan treffe. For aa ikke glemme at han er hardcore Republican.

Kollektivet som meg og Martin har gleden av aa vaere paa besok hos, er ogsaa ganske Republican. Saa det er mye Fox News og Obamavitser. Men imotsetning til hva norsk presse skal faa det norske folk til aa tro, saa er Republicans ganske normale folk, opptatt og interessert i samme ting som andre folk, dog er de litt mer skeptisk til statlig styring (men ikke noe galt idet). En annen ting er at de har en haerlig selvironi.

Gaarsdagen, dvs onsdagen, var en virkelig produktiv dag. Da fikk vi mote Grover Norquist og hans "Leave us alone Coalition", paa dette mote var det representanter baade fra White House, McCain campaign, Young Repulicans, pluss mange andre org. Vi traff ogsaa svigerdatteren til den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen paa mote. Jeg ble bedt om aa addressere Coalition for aa snakke litt om The Conservative movement in Norway and our situation. Noe som selvsagt var en sann glede.

Videre traff vi The Club for Growth, som utelukkende jobber for economic freedom, vi traff Lene Johansen, som jobber for The Competetive Enterprise Institute, og avsluttet dagen med aa treffe CATO Institute, for aa hore deres ideer om hvordan Statens innflytelse over amerikanske borgere kan reduseres. Alt i alt var det en ganske saa produktiv dag sammen med The Vast Rightwing Conspiracy.

Jeg kommer selvsagt tilbake til alle disse organisasjonene med mer analyse i naermeste fremtid. Men naa skal jeg og Martin om ikke saa altfor lenge treffe Center for Strategic and International Studies, etterpaa skal vi ha lunsj med Nicolee Ambrose, tidligere leder av Young Republicans.

Vi har ogsaa hatt gleden av aa henge litt med norske studiner i D.C - hvilket ikke er fullt saa rightwing som meg og Martin, men nobodys perfect :)

Lordag er det Minneapolis, og mandag begynner Republican Convention!

Stay tuned for more updates!

3 comments:

Markus Gaupås Johansen said...

Satan! For en tur du har, Løkke!

Anonymous said...

Ja helsike!! men litt stress å drive og "hore deres ideer"...

Eirik Løkke said...

HEHE - mangler du ø så må du bruke o :)

Men kunne fort få inntrykk av at noen av oss horer oss til amerikanske liberterianere :)